Home | Autentificare     
Experior LogoMath Logo

Primele lucruri despre Experior scrise pe Experior

Data publicarii: 25 Apr 2008, categoria: Experior

    Dupa ce am lansat modulele pentru profiluri si clasamente, am lansat si un modul de probleme propuse, modul in cadrul caruia utilizatorii pot sa trimita probleme de matematica editate in orice format. Aceste probleme trimise vor fi revizuite de catre echipa Experior si editate intr-un format comun pentru a facilita afisarea formulelor de matematica. Impreuna cu enuntul problemei, utilizatorii vor putea sa trimita si o metoda de rezolvare. Odata acceptata si publicata, problema este vizibila de catre toti utilizatorii Experior, iar acestia pot propune metode de rezolvare noi pentru respectiva problema. Aceste rezolvari trec prin acelasi procedeu de acceptanta, sunt revizuite de catre echipa Experior, apoi sunt editate intr-un format comun si publicate. Astfel, pe baza unei probleme propuse se vor aduna un numar diferit de rezolvari si idei de rezolvare. Din aceste probleme si rezolvari un utilizator poate invata lucruri noi, si astfel isi completeaza bagajul de cunostinte de matematica, fiind astfel mai bine pregatit pentru teze, olimpiade si, cel mai important, pentru bacalaureat.

    Pentru a nu restrange discutiile doar la probleme de matematica, echipa Experior a dezvoltat si o platforma de blog, integrata cu aplicatia online http://www.experior.ro. Astfel, utilizatorii isi pot extinde discutiile si catre alte subiecte si pot imparti astfel si impresii legate de diverse teme de discutii. Totusi, trebuie mentionat faptul ca articolele si comentariile ce vor fi publicate pe acest blog vor fi monitorizate de catre administratorii aplicatiei Experior, pentru a se evita publicarea unor articole si comentarii necorespunzatoare ca si continut. Pentru a-ti crea un blog va trebui sa ai deja un profil creat; in cazul in care nu ai un profil creat, vei fi redirectionat catre pagina pentru crearea unui profil nou. Odata ce ti-ai facut un profil, vei putea sa iti administrezi propriul blog. Ultimele articole publicate pe blog si link-ul catre blogul tau vor fi disponibile pe pagina cu profilul tau. In cazul in care profilul tau este privat, blogul tau este vizibil dar va trebui sa iti anunti prietenii despre el. Adresa web la care blogul tau este disponibil va fi de forma http://www.experior.ro/Blog/numeprofil, iar pentru cei care sunt obisnuiti cu feed-uri rss exista adresa http://www.experior.ro/RSS/Blog/numeprofil. Acestea fiind spuse, ne asteptam ca in curand sa vedem noi articole pe blogul Experior si sa vedem cum creste aceasta comunitate.

    Pe viitor mai avem cateva surprize, atat pentru elevi {****.gif} cat si pentru profesori {#002.gif}, suprize cu care dorim sa intarim putin sistemul educational existent in prezent. In continuare asteptam sugestii, intrebari si reclamatii la adresa de e-mail contact@experior.ro, mesaje pe care le vom trata pentru a imbunatati si dezvolta ulterior aceasta platforma educationala.



Bullet Comentariu postat de Ungureanu Radu la data de 19 Mai 2008

Momentan nu avem definit un modul de concursuri, le avem in plan dar acum avem o cerinta pentru doua module noi. Notiunea de concurs cred ca va lua amploare dupa sfarsitul semestrului II (din pacate Emoticon ) si va fi cel mai probabil apreciata cand va incepe noul an scolar.

Bullet Comentariu postat de Ungureanu Radu la data de 20 Mai 2008

Depinde de clasament, fiecare clasament poate avea scorul calculat in mod diferit fata de celelalte. Clasamentul general are scorul calculat pe baza notelor de la teste cat si pe dificultatea testelor. Pentru fiecare nivel de dificultate exista o pondere: testele foarte usoare au pondere 1, cele usoare au pondere 2 si asa mai departe pana la cele de olimpiada care au pondere 6. Formula de calcul are fi SUMA(notatest*ponderetest)/numarteste. Exemplificat ar fi in felul urmator: daca un elev are o nota de 4 la un test greu si o nota de 8 la un test de olimpiada scorul sau ar fi (4*4+6*8)/2=32. Pentru clasamentul cu media pe ultimele 5 teste date, scorul este reprezentat de media aritmetica a notelor luate la ultimele 5 teste date, nu se mai ia in calcul si dificultatea acestora.

Bullet Comentariu postat de Ungureanu Radu la data de 20 Mai 2008

Se actualizeaza greu pentru ca actualizarea nu este determinata de finalizarea unui test, acest lucru ar ingreuna enorm serverul pentru ca ar trebui sa recalculeze mediile tuturor elevilor pentru toate testele finalizate pentru a rearanja toate clasamentele. Astfel actualizarea topurilor se face o data la 12 ore si in general in momente in care traficul este scazut pentru a nu ingreuna accesul utilizatorilor. Pentru o idee generica acum sunt procesate cam 17 milioane de inregistrari, iar aceasta cifra creste exponential.

Bullet Comentariu postat de Constantin Radulescu la data de 30 Mai 2008

Da, si eu vroiam sa stiu cum sunt calculate Emoticon.

Bullet Comentariu postat de Ungureanu Radu la data de 30 Mai 2008

In plus fata de modul de calcul tin sa mentionez ca acum testele rezolvate cu raspunsurile bifate din amintiri (pentru mai multe detalii cititi articolul Despre clasamentele de pe Experior) nu vor mai fi luate in considerare.

Bullet Comentariu postat de Ungureanu Radu la data de 31 Mai 2008

Am schimbat modalitatea de calcul pentru scorurile din clasamente. Scorurile vor fi calculate ca medii ponderate in functie de nota obtinuta la teste si nivelul de dificultate al acestora. Astfel, daca luam in considerare exemplificare din comentariul anterior cand un elev ia un 4 la un test greu si un 8 la un test de olimpiada, calculul pentru scor ar fi acum de forma: (4*4+6*8)/(4+6)=6.4.

In concluzie formula generala ar fi SUMA(notatest*ponderetest)/SUMA(ponderetest).

Pentru a comenta acest articol trebuie sa te