Home | Autentificare     
Experior LogoMath Logo

Design nou nout

Data publicarii: 13 Mai 2009, categoria: Experior

    Dupa cum v-ati obisnuit (ma refer aici la cei care acceseaza zilnic o lista de site-uri preferate) site-urile si aplicatiile web disponibile pe internet sunt in continua schimbare si mereu apare cate un facelift/redesign pentru unul dintre acestea, astfel se tine pasul cu noile tendinte in materie de webdesign si programare web. Acest lucru fiind spus, a venit si randul aplicatiei Experior sa treaca printr-o faza de redesign si puteti vedea rezultatele. Noi zicem ca arata mai bine fata de vechea versiune dar asteptam si parerile voastre pe forum in thread-ul deschis la http://www.experior.ro/Forum/Thread2. Pana atunci va voi spune prin ce am trecut pentru a ajunge la acesta forma de prezentare a aplicatiei pentru internet.
    In primul si in primul rand, un nou design nu implica o etapa de programare directa, mai intai am trecut cu totii (adica toata echipa de dezvoltare, toata echipa de promovare si managementul, mai pe scurt toti implicati in acest proiect) printr-o etapa de analiza, critica si cercetare a feed-back-ului primit din partea utilizatorilor pana in acel moment. In aceasta etapa aplicatia a fost rasucita pe toate partile, scoase din ea ideile care au dus catre vechiul design si adaugate idei noi care erau pur artistice sau care mai eliminau din problemele intampinate de utilizatori in navigarea pe un site/aplicatie web. Incluzand aceste idei noi in multimea de idei ce sta la baza Experior, a trebuit sa rearanjam si niste informatii in paginile in care apareau intarind ideea de a avea toate informatiile necesare accesibile in orice moment. De mentionat este ca in aceasta prima etapa nu s-a programat nimic.
    In a doua etapa s-au pus ideile cap la cap si a fost definita noua structura a paginilor, modul in care informatia sa apara in pagini, design-ul brut al paginilor si elementelor de structura (box-uri, ferestre modale, header...), astfel echipa de design a putut sa se apuce de treaba si sa ne furnizeze o gama variata de schite si palete de culori din care sa alegem.
    Dupa alegerea schitei de design si a unei palete de culori apropiate de paleta anterioara s-a inceput dezvoltarea la propriu. Aici, evident a fost implicata toata echipa de programare si echipa de testare care au fost usor stresanti (nu va imaginati cat de grav e ca o poza sa apara un pixel mai la dreapta decat ar trebui) dar ne-am inteles si am reusit sa scoatem facelift-ul aplicatiei la capat.
    Intr-un final am trecut prin etapa de testare intensiva unde au fost descoperite ultimile probleme de aranjare in pagina si design si apoi corectate de echipa de programare.
    Toate aceste etape ne-au luat ceva timp. Dupa cum unii dintre utilizatori stiu, se lucreaza la acest redesign de prin decembrie 2008 si printre alte proiecte si probleme am reusit intr-un final sa incheiem acest proces cu succes. Speram ca eforturile sa se vada in ceea ce priveste navigabilitatea prin paginile aplicatiei si micsorarea numarului de erori sesizate de utilizatori si de testerii nostri.
    Incheierea acestei etape reprezinta pentru noi iesirea din starea de produs Beta si trecerea in starea de produs final. Experior va ramane online si gratuit, disponibil pentru toata lumea si va fi in continuare updatat cu probleme si lectii/articole noi, astfel se va extinde pentru a acoperii si clasele de gimnaziu dar nu va fi neglijat continutul pentru clasele de liceu, aici continutul se va inbogati. Multumim pe aceasta cale profesorilor care ne-au ajutat pentru a creste produsul la o stare in care sa acopere planul de invatamant pentru liceu si multumim in continuare celor care ne ajuta sa crestem baza de probleme si articole pentru a acoperii si clasele de gimnaziu. Multumim si utilizatorilor care ne-au sesizat probleme gresite si care ne-au ajutat astfel sa le corectam crescand calitatea materialelor didactice din cadrul Experior.



Pentru a comenta acest articol trebuie sa te