Home | Autentificare     
Experior LogoMath Logo

Lucruri noi despre Experior

Data publicarii: 30 Mai 2008, categoria: Experior

    In completare a celor realizate pana acum (ma refer la modulele lansate), am lansat acum si un modul de forum. Am fost intrebati de elevii de la liceele pe unde am colindat cu campania daca avem si forum, trist fiind faptul ca in acel moment nu aveam acest modul, era in planul de dezvoltare, dar il planificasem ceva mai tarziu. Intr-un final am dezvoltat si acest modul si l-am lansat. Evident au fost si cativa profesori care ne-au intrebat daca avem forum, dar la fel de evident cererea din partea elevilor a fost mai mare Emoticon. Momentan avem pe forum cateva topic-uri si cateva thread-uri, dar am lasat si topic-uri libere in care utilizatorii sa poata publica thread-uri. In functie de cum va evolua lista de thread-uri vom creea noi topic-uri si vom muta thread-urile. Atentie: este destul de important sa cititi regulamentul inainte de a publica un comentariu pe forum.

    In scopul socializarii intre utilizatori am lansat si un modul de mesagerie pe care l-am integrat cu modulul de forum. Cu ajutorul acestui modul utilizatorii experior vor putea sa comunice intre ei, sa schimbe impresii, solutii...

    In articolul precedent din aceasta categorie (Primele lucruri despre Experior scrise pe Experior) spuneam ca vom avea niste surprize pentru elevi cat si pentru profesori. Partea de surprize pentru elevi am acoperit-o partial pana acum, mai avem un modul in dezvoltare cu care speram sa surprindem in mod placut comunitatea de utilizatori, in special elevi. Pentru profesori am lansat un modul nou-nout pe care noi l-am numit "Clase virtuale". Acest modul a fost creeat ca sa extinda activitatea didactica din clasa in afara clasei. Cu ajutorul acestui modul profesorii isi pot organiza elevii in grupuri care sa se preteze cel mai bine la materia predata, avand astfel un control mai bun asupra evolutiei fiecarui individ. Acest modul acopera momentan urmatoarele actiuni: un profesor poate sa dea un test intregii clase, un profesor poate sa dea un material de studiu clasei si un profesor sau elev poate sa puna o intrebare la care sa primeasca raspunsuri din partea profesorului coordonator sau din partea colegilor. Pentru a stimula ideea de competitie am inclus si ideea de carnet de note, fiecare elev avand un carnet separat pentru fiecare clasa la care este inscris, notele fiind date pe baza testelor sau pe de catre profesor pe baza raspunsurilor date la intrebarile postate. Intrebarile puse prin intermediul unei clase sunt vizibile si pe forum de catre membrii clasei respective in topic-ul "Clase".

    In continuare dorim sa oferim profesorilor posibilitatea de a da teme elevilor dintr-o clasa virtuala, teme la care elevii sa poata sa trimita rezolvarea proprie si sa fie notati prin intermediul clasei virtuale. Cu aceasta functionalitate speram ca modulul de clase virtuale sa fie cat se poate de complet (ramanem deschisi la sugestii din partea utilizatorilor).



Bullet Comentariu postat de Constantin Radulescu la data de 30 Mai 2008

Super tare forumul, am intrat putin, cam pustiu ce-i drept, dar sper sa se populeze. Despre clase virtuale nu stiu ce sa zic, astept mai intai profesorii sa organizeze clasele si poate ma inscriu dupa aia Emoticon, cat despre mesagerie, astept sa ma contacteze mai intai cineva Emoticon. Emoticon

Pentru a comenta acest articol trebuie sa te